Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE WINE & TRAVEL USA

Assouline Wine & Travel Usa

Το βιβλίο «Wine & Travel: USA» προσφέρει ένα ταξίδι στις πιο σαγηνευτικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Αμερικής, αποκαλύπτοντας την ψυχή του αμπελουργικού τοπίου της χώρας. Από τις ηλιόλουστες πλαγιές της Σάντα Μπάρμπαρα, όπου οι ποικιλίες του Ροδανού ευδοκιμούν κάτω από το αεράκι του Ειρηνικού, μέχρι τα εδάφη της κοιλάδας Γουιλαμέτ του Όρεγκον, γνωστής παγκοσμίως για το κομψό Pinot Noir, αυτός ο τίτλος αποτυπώνει την ουσία μιας χώρας της οποίας η οινική κουλτούρα είναι τόσο ποικιλόμορφη όσο και η γεωγραφία της. Οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν την τέχνη της φιλοξενίας σε αίθουσες γευσιγνωσίας που βρίσκονται σε λόφους με αμπελώνες και τους γαστρονομικούς συνδυασμούς που αναβαθμίζουν κάθε γουλιά σε μια εμπειρία, στις βραβευμένες με αστέρια Michelin περιοχές της Νάπα, είτε στη χαλαρή γοητεία των λιμνών Finger της Νέας Υόρκης. Με την καθοδήγηση του συγγραφέα Enrico Bernardo, κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτει ένα νέο σύνορο της αμερικανικής οινοποίησης, είτε στην άνυδρη μεγαλοπρέπεια της Walla Walla, όπου ευδοκιμούν το Cabernet Sauvignon και το Syrah, είτε στις ομιχλώδεις κοιλάδες της Σονόμα και του Μεντοσίνο, όπου η βιωσιμότητα και η κληρονομιά συμβαδίζουν. Με κάθε στάση, θα γιορτάσετε τα θαύματα του terroir και τον κόσμο των οραματιστών οινοποιών, των οποίων η βαθιά σύνδεση με τη γη διαμορφώνει κάθε μπουκάλι. Το Wine & Travel: USA είναι κάτι περισσότερο από ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Είναι μια πρόσκληση να απολαύσετε το βάθος και το εύρος της αμερικανικής οινικής κουλτούρας. Ιδανικό τόσο για τους οινόφιλους όσο και για τους λάτρεις της περιπέτειας, είναι ένα ταξίδι αισθήσεων σε ακτές, κοιλάδες και βουνά - ένα ποτήρι και μια ιστορία, κάθε φορά.

Σχετικά με τον συγγραφέα:
Ο Enrico Bernardo έχτισε το όνομά του στο Le V, το εστιατόριο του Four Seasons George V στο Παρίσι και αναδείχθηκε ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο το 2004. Ως εστιάτορας, έχει δημιουργήσει και κατέχει πολλά εστιατόρια με αστέρι Michelin, επικεντρωμένος στο ταίριασμα του ιδανικού κρασιού με κάθε πιάτο. Ο Bernardo σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων, κρασιού και τέχνης σε όλο τον κόσμο και είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως The Impossible Collection of Wine (2016), La Sagesse du Vin (2021) και The Impossible Collection of Champagne (2022). Το 2018, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο κόσμο του κρασιού, διευρύνοντας τις γνώσεις του για τον κλάδο και φέρνοντας στο φως άγνωστα ταλέντα.

Χαρακτηριστικά: 312 σελίδες 400 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2025 W25xL33xD4cm 2,3kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649804365

120
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ




close