Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE WINE & TRAVEL MEDITERRANEAN ISLANDS

Assouline Wine & Travel Mediterranean Islands

Η οινική κουλτούρα των νησιών της Μεσογείου είναι μια ιστορία ήλιου, αλατιού και αιώνιας τέχνης. Από τα ηφαιστειακά εδάφη της Σικελίας μέχρι τους ανεμοδαρμένους αμπελώνες της Κορσικής, από τον χαλαζίτη και τον σχιστολιθικό βράχο του Porquerolles μέχρι τους ηλιόλουστους λόφους της Μαγιόρκα, κάθε νησί προσφέρει το δικό του ξεχωριστό terroir, διαμορφωμένο από το τραχύ έδαφος, το θαλάσσιο αεράκι και ένα ιδιαίτερο κλίμα που καλλιεργεί σταφύλια που παράγουν σύνθετα μείγματα. Τα κρασιά εδώ είναι τολμηρά αλλά και με λεπτές αποχρώσεις: ορυκτώδες Ασύρτικο από την Ελλάδα, λουλουδάτη Malvasia από τα Αιολικά Νησιά, πικάντικα κόκκινα από τα αμπέλια Cannonau της Σαρδηνίας και τα κομψά Vermentinos των βόρειων ακτών. Αλλά πέρα ​​από το μπουκάλι, η εμπειρία είναι μια έμπνευση: γευσιγνωσίες που πραγματοποιούνται σε παραθαλάσσια κτήματα, σε ελαιώνες ή στη δροσερή ατμόσφαιρα φθαρμένων κελαριών σκαλισμένων από πέτρα. Εδώ, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν της γης, είναι μια έκφραση κληρονομιάς, φιλοξενίας και της ηλιόλουστης ψυχής της νησιωτικής ζωής. Ελάτε μαζί με τον παγκοσμίου φήμης σομελιέ Enrico Bernardo στην απόλυτη περιήγηση στα νησιά της Μεσογείου, όπου το κρασί, ο πολιτισμός και η περιπέτεια συνυπάρχουν. Το Wine & Travel Mediterranean Islands είναι ένας απαραίτητος οδηγός για τις περιοχές με τους καλύτερους αμπελώνες και τις κρυφές ομορφιές. Ο Bernardo αποκαλύπτει την ψυχή της μεσογειακής οινοποίησης, μοιράζοντας όχι μόνο τα κρασιά που αξίζει να αναζητήσετε, αλλά και τα μαγευτικά τοπία, τις πιο παραδοσιακές τοποθεσίες και τις μυστικές αποδράσεις που καθορίζουν τη ζωή στο νησί. Ένας νέος τύπος οδηγού, που περιλαμβάνει τα καλύτερα κρασιά από κάθε ένα από τα νησιά της Μεσογείου, καθώς και τους ανθρώπους, τα μέρη και τα τοπία. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην τελευταία σειρά της Assouline, Wine & Travel, η οποία εξερευνά εμβληματικούς προορισμούς μέσα από το πρίσμα του οινοτουρισμού, αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια αναλυτική λίστα με τους καλύτερους αμπελώνες που μπορείτε να ανακαλύψετε στα νησιά της Μεσογείου.

Σχετικά με τον συγγραφέα:
Ο Enrico Bernardo έχτισε το όνομά του στο Le V, το εστιατόριο του Four Seasons George V στο Παρίσι και αναδείχθηκε ο καλύτερος σομελιέ στον κόσμο το 2004. Ως εστιάτορας, έχει δημιουργήσει και κατέχει πολλά εστιατόρια με αστέρι Michelin, επικεντρωμένος στο ταίριασμα του ιδανικού κρασιού με κάθε πιάτο. Ο Bernardo σύμβουλος σε εταιρείες τροφίμων, κρασιού και τέχνης σε όλο τον κόσμο και είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων, όπως The Impossible Collection of Wine (2016), La Sagesse du Vin (2021) και The Impossible Collection of Champagne (2022). Το 2018, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο κόσμο του κρασιού, διευρύνοντας τις γνώσεις του για τον κλάδο και φέρνοντας στο φως άγνωστα ταλέντα.

Χαρακτηριστικά: 296 σελίδες Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2025 W25xL33xD3cm 2,794kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649804983

120
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 40 ευρώ




close