Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE CARTIER PANTHERE

Assouline Cartier Panthere

Ο πάνθηρας είναι ο περήφανος ηγέτης της διάσημης συλλογής πολύτιμων ζώων του Cartier. Υπάρχει κάτι στα αιλουροειδή που αποπνέει πολυτέλεια, ίσως η δυναμικότητα τους και ο τρόπος με τον οποίο κινούνται και γι΄αυτό ο Cartier αποφάσισε το 1915 να ανακηρύξει τον πάνθηρα σε σύμβολο του οίκου. Κανένα άλλο κόσμημα δεν συνδέεται τόσο άρρηκτα με τις icon γυναίκες του 20ου αιώνα, με το εξαιρετικό στυλ και τα ιδανικά της σύγχρονης θηλυκότητας. Σύμβολο δύναμης, αποπλάνησης και θριάμβου, η εικόνα του εμβληματικού πάνθηρα, τα τελευταία 100 χρόνια, φιλοξενείται σε κοσμήματα, αξεσουάρ, καρφίτσες, δαχτυλίδια, ρολόγια και τιάρες, καθιστώντας τον σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα στην ιστορία του κοσμήματος. Με κείμενα της ιστορικού τέχνης Bérénice Geoffroy-Schneiter, της ιστορικού κοσμήματος Vivienne Becker, της ειδικού κοσμημάτων Joanna Hardy και του fashion editor André Leon Talley, το Cartier Panthère, ένας βαρύς τόμος των πολυτελών εκδόσεων Assouline, που κυκλοφόρησε για τα 100 χρόνια του συμβόλου του οίκου, εξιστορεί εκτενώς την ιστορία του πάνθηρα, την σύνδεσή του με τον Cartier, την ιστορία της τέχνης, την εξέλιξη των κοσμημάτων του πάνθηρα Cartier, τις τεχνικές που εμπλέκονται στη δημιουργία ενός Cartier κοσμήματος πάνθηρα, η επιρροή του στη μόδα, το σχέδιο και τη δημοφιλή κουλτούρα. 

Σχετικά με τους συγγραφείς:

THE PANTHER IN ART. Η Bérénice Geoffroy-Schneiter, συνεισφέρει τακτικά σε περιοδικά τέχνης, όπως τα Beaux-Arts, L'Œil, L'Objet d’art, Le Journal des Arts. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία και επιμελήθηκε την έκθεση Voyage dans ma tete, la collection de coiffes ethniques d'Antoine de Galbert, στο Maison Rouge στο Παρίσι το 2010. Με την Assouline έχει εκδώσει πολλά βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Ethnic Style (2001), το δίτομο Primal Arts (2005–06), και πιο πρόσφατα Van Cleef & Arpels (2014). 

EVOLUTION OF THE CARTIER PANTHER.Η Βιβιέν Μπέκερ είναι συντάκτρια στο περιοδικό How to Spend It των Financial Times, γράφει για εφημερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσμο και δίνει διαλέξεις. Οργάνωσε και έγραψε τον κατάλογο για την πρώτη μεγάλη έκθεση κοσμημάτων του Rene Lalique και επιμελήθηκε τα Jewels of Fantasy, μια περιοδεύουσα έκθεση κοσμημάτων του 20ου αιώνα. Τα προηγούμενα βιβλία της Μπέκερ για την Assouline περιλαμβάνουν την Αδύνατη Συλλογή Κοσμημάτων (2012) και τον Sevan Biçakçi (2014). 

CREATION OF A CARTIER PANTHER. Η Joanna Hardy ξεκίνησε την καριέρα της ως χρυσοχόος πριν εργαστεί στη De Beers ως εκτιμητής ακατέργαστων διαμαντιών και στο Sotheby's στην Bond Street ως ανώτερη ειδικός κοσμημάτων σε δημοπρασίες. Η Hardy δημιούργησε το πρόγραμμα Jewellery School of Excellence, με διαλέξεις και μαθήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δημοσιεύσει το Collect Contemporary: Jewelry and Emerald: Twenty One Centeds of Jewelleled Opulence and Power with Thames and Hudson, και είναι τακτική συνεργάτης στο περιοδικό The Telegraph's Luxury και The Wall Street Journal. 

THE PANTHER AS CULTURAL ICON. Ο André Leon Talley είναι συντάκτης της Vogue και πρώην συντάκτης αμερικανικών περιοδικών γενικά. Το 2014 ανακηρύχθηκε καλλιτεχνικός διευθυντής της Zappos Couture και ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του Savannah College of Art and Design, Georgia, από το 2000. Ο Talley έχει γράψει αρκετά βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του Valentino (1982). A.L.T .: André Leon Talley (2003) · Little Black Dress (2013); και Valentino: Στο τραπέζι του αυτοκράτορα (Assouline, 2014).

Χαρακτηριστικά: 300 σελίδες 150 εικονογραφήσεις Γλώσσα αγγλική Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015 Λινό, σκληρό εξώφυλλο σε πολυτελή κασετίνα ISBN: 9781614284284 W27.99xL35.48xD5.28cm 4,218kg

210
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 70 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 70 ευρώ



close