Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE MYKONOS MUSE - BEST SELLER

Assouline Mykonos Muse - Best seller

Στις Κυκλάδες περιτριγυρισμένη από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου βρίσκεται η κατάλευκη Μύκονος, το νησί των ανέμων με τους διάσπαρτους ανεμόμυλους. Αυτό το αρχαίο νησί, καθώς και τα γειτονικά του, που σύμφωνα με την μυθολογία είναι τα σώματα των θεών που καταρρίφθηκαν από τον Ηρακλή την εποχή της αρχαιότητας, είναι παλαιότερα από τον μύθο και έχουν φιλοξενήσει αμέτρητους πολιτισμούς για χιλιετίες. Με έκταση σαράντα τετραγωνικά μίλια και με πληθυσμό μόλις δέκα χιλιάδων, η «Ίμπιζα της Ελλάδας» διακρίνεται για την υπέροχη αρχιτεκτονική, τους φιλόξενους και ανοιχτόμυαλους ντόπιους και τις φανταστικές παραλίες. Με ονόματα όπως «Paradise» και «Super Paradise», οι αμμουδιές αυτών των ακτών έχουν αιχμαλωτίσει τη φαντασία και τις καρδιές των τιτάνων της βιομηχανίας, των καλλιτεχνών και των partygoers από όλο τον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σταθερό κοσμοπολίτικο προορισμό, τον υπέρτατο παράδεισο του διεθνούς jet-set. Αυτό το best seller των πολυτελών εκδόσεων Assouline, αφηγείται την κουλτούρα και την κοινωνία που καθόρισε τη Μύκονο τον περασμένο αιώνα, όταν ήταν κρησφύγετο για προσωπικότητες και ελίτ όπως ο Le Corbusier και ο Αντώνης Μπενάκης, καταφύγιο για την ομοφυλοφιλική κοινότητα και η κυρίαρχη σκηνή των πάρτι, χωρίς να παραλείπει να ταξιδέψει τον αναγνώστη στα αρχαία χαλάσματα και τους μύθους που κρύβονται εκεί. 
Σχετικά με την συγγραφέα: 
Η Λίζυ Μανωλά είναι Ελληνίδα φωτογράφος. Ως ελεύθερος επαγγελματίας εστιάζεται στη φωτογραφία ντοκιμαντέρ. Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια έχει ταξιδέψει σε μακρινά μέρη, όπου ο πολιτισμός και η καθημερινότητα διατηρούν τη φυσική τους αυθεντικότητα. Έχει εκδώσει δύο βιβλία με την Assouline, Certain Reality και Ethiopian Highlands. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Πριν από τριάντα χρόνια, αγόρασε ένα σπίτι στη Μύκονο, έκτοτε κάνει ατελείωτες καλοκαιρινές διακοπές στο νησί. 
Πρόσθετες συνεισφορές από τη Rachel Howard και τον Michael Skafidas.

Χαρακτηριστικά: 300 σελίδες Πάνω απο 200 εικονογραφήσεις Γλώσσα αγγλική Κυκλοφόρησε Μάιο 2018 W24.6xL33xD3.9cm Μεταξωτό ύφασμα σε σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781614286905 2.9kg

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close