Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE THE IMPOSSIBLE COLLECTION OF WHISKEY

Assouline The Impossible Collection of Whiskey

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Facebook Twitter Pinterest Google + Email Add to favorites
Είτε σερβίρεται on the rocks, είτε σε κοκτέιλ, το ουίσκι συχνά επαινείται ως το καλύτερο απόσταγμα στον κόσμο. Μπορεί να ακούγεται σαν ένα απλό παρασκεύασμα - νερό και δημητριακά, που έχουν υποστεί ζύμωση και στη συνέχεια παλαιώνουν σε ένα ξύλινο βαρέλι - αλλά το ουίσκι είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα φυσικά συστατικά του. Κατά τον Μεσαίωνα, οι Ευρωπαίοι το ονόμαζαν aqua vitae, νερό της ζωής, ένα όνομα που μιλά για την πολιτιστική, κοινωνική και ιστορική σημασία που έχει το ουίσκι. Στο The Impossible Collection of Whisky, ο συγγραφέας Clay Risen ξετυλίγει την ιστορία αυτού του φημισμένου ποτού, προσκαλώντας τον αναγνώστη να περιηγηθεί σε μερικά από τα πιο διάσημα αποστακτήρια του κόσμου και τα καλύτερα μπουκάλια τους. Από το καλύτερο σκωτσέζικο των Highlands της Σκωτίας μέχρι το καλύτερο Bourbon του Κεντάκι, ο Risen επιλέγει 100 απαράμιλλα ουίσκι που προέρχονται από παλιούς κατασκευαστές και πρωτοπόρους του κινήματος της παραδοσιακής απόσταξης. Ουίσκι που επιλέγονται όχι μόνο για την εξαιρετική τους γεύση αλλά και για τη σπανιότητα, την ηλικία, το άρωμα και την καινοτομία. Μπουκάλια από χώρες με εκκολαπτόμενες αγορές ουίσκι, όπως η Ινδία και η Τσεχία, βρίσκονται δίπλα σε παλιά αμερικανικά κλασικά όπως το Pappy Van Winkle και μερικά από τα πιο σπάνια, πιο περιζήτητα μπουκάλια της αγοράς, όπως το Ireland’s Midleton Very Rare 45 Year Old, το παλαιότερο, πιο ακριβό ιρλανδικό ουίσκι στον κόσμο. Το The Impossible Collection of Whisky αποτίει φόρο τιμής σε ένα ποτό που τιμούνταν από παλιά ως το «νερό της ζωής». Ένας εξαιρετικός τόμος που δεν πρέπει να λείπει απο τη βιβλιοθήκη κάθε γνήσιου γνώστη του ουίσκι.
Πωλείται σε ξύλινο κουτί με λεπτομέριες από σφυρήλατο σίδερο, σχεδιασμένο όπως ένα αυθεντικό βαρέλι ουίσκι.
Όπως με κάθε αγορά της Ultimate Collection της Assouline, περιλαμβάνει λευκά γάντια και ενυπόγραφη τσάντα.

Σχετικά με τον συγγραφέα:
Ο Clay Risen είναι αναπληρωτής συντάκτης στους New York Times και ένας από τους κορυφαίους της χώρας αυθεντία στο ουίσκι και άλλα οινοπνευματώδη ποτά. Είναι ο συγγραφέας του Single Malt: A Guide to the Whiskys of Scotland and American Whisky, Bourbon and Rye: A Guide to the Nation’s Favorite Spirit, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 100.000 αντίτυπα μέσω δύο εκδόσεων. Ο Risen γράφει για τα οινοπνευματώδη ποτά για τους New York Times και άλλες εθνικές εκδόσεις, και είναι μέλος του πάνελ για το διάσημο Ultimate Spirit Challenge. Μεγαλωμένος στο Νάσβιλ του Τενεσί, ζει στο Μπρούκλιν με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.

Χαρακτηριστικά: 212 σελίδες, πάνω απο 50 εικονογραφήσεις, Αγγλική γλώσσα, πρώτη έκδοση Οκτώβριος 2020, W45.4xL50.8xD8.8cm, 9.0 kg, χειροποίητη περιορισμένη έκδοση σε πολυτελή ξύλινο κουτι, ISBN: 9781614289487

1200
Ποσότητα:
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Facebook Twitter Pinterest Google + Email Add to favorites


close