Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE MARRAKECH FLAIR - BEST SELLER

Assouline Marrakech Flair - Best Seller

Λέγεται ότι το Μαρακές αφυπνίζει όλες τις αισθήσεις. Είτε βλέπεις τα περίπλοκα πλακάκια Zellige, μυρίζεις τα διάφορα μπαχαρικά που πωλούνται στα παζάρια, ακούς το κάλεσμα για προσευχή από τα κοντινά τζαμιά, αγγίζεις το απαλό δέρμα των babouches (δερμάτινα σανδάλια), δοκιμάζεις ένα γευστικό ταγίν, το Μαρακές δεν σταματά ποτέ να σε εξάπτει. Βρίσκεται ακριβώς δυτικά των βουνών του Άτλαντα και κατοικείται από Βέρβερους αγρότες εδώ και αιώνες. Έχει ονομαστεί «Ochre City» λόγω των πολλών κτηρίων από κόκκινο ψαμμίτη και των κόκκινων τειχών της πόλης, που τώρα περικλείουν τη Μεδίνα, όπου βρίσκεται η Jemaa el-Fnaa, μια από τις πιο πολυσύχναστες πλατείες στην Αφρική. Το Μαρακές ξεχειλίζει από πολιτισμό και εμπνέει τους επισκέπτες εδώ και δεκαετίες. Από τον Yves Saint Laurent και την Talitha Getty, μέχρι τον Winston Churchill και τον Mick Jagger, το Μαρακές με το αιώνιο πνεύμα του και τη γλυκιά, όμορφη ζωή του, έχει προσελκύσει σπουδαίες προσωπικότητες. Η στενή σχέση του Yves Saint Laurent με αυτή την πόλη οδήγησε στα εγκαίνια ενός μουσείου αφιερωμένου στο θρυλικό του έργο. Το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μαρακές προσελκύει διακεκριμένους καλλιτέχνες και πλήθως κόσμου. Τα μουσεία αφθονούν, εκθέτοντας μαροκινές τέχνες, φωτογραφίες, χαλιά και την ανδαλουσιανή σχεδιαστική αισθητική που είναι διάχυτη στην αρχιτεκτονική της πόλης. Το ξενοδοχείο La Mamounia, που άνοιξε το 1923, προσφέρει μια ιστορική ιστορία, η οποία περιλαμβάνει φιλοξενία επισκεπτών όπως ο Winston Churchill. Το El Fenn της Vanessa Branson είναι μια συλλογή από παραδοσιακά riad που σχηματίζουν ένα εκπληκτικό boutique ξενοδοχείο. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να βυθιστείτε στην κουλτούρα του Μαρακές, αλλά ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε, είναι με ένα απλό ποτήρι τσάι μέντας. 

Σχετικά με την συγγραφέα:
Με το όνομα «It Girl» από τον Yves Saint Laurent στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Marisa Berenson είναι μια αυθεντική σύγχρονη μούσα. Η Berenson μεταπήδησε στην υποκριτική και έδωσε εκθαμβωτικές ερμηνείες σε εμβληματικές ταινίες, όπως το Καμπαρέ σε σκηνοθεσία του Bob Fosse. Έχει γράψει πολλά βιβλία, όπως το Moments intimes, το A Life in Pictures και το Private Album της Elsa Schiaparelli. Η Berenson ερωτεύτηκε το Μαρακές πριν από οκτώ χρόνια και μόλις βρήκε το τέλειο Riad, αποφάσισε να το ονομάσει σπίτι.

Χαρακτηριστικά: 304 σελίδες, πάνω απο 200 εικονογραφήσεις, αγγλική γλώσσα, πρώτη κυκλοφορία Οκτώβριος 2020, W25xL33x3.7cm, 2.9 kg, Λινό σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 9781614289616

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close