Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE ART HOUSE

Assouline Art House

Το Art House εξιστορεί μια εκπληκτική ζωή αφιερωμένη στη συμβίωση με την τέχνη και μια φιλία προσηλωμένη στο σχεδιασμό σπιτιών για να την τιμήσει. Μία από τις κορυφαίες συλλέκτριες έργων τέχνης στον κόσμο, η Chara Schreyer έχει δημιουργήσει μια εκπληκτική συλλογή από εξακόσια έργα και η σαρανταετής συνεργασία της με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Gary Hutton δημιούργησε πέντε εντυπωσιακές κατοικίες για να τις στεγάσει. Το Art House είναι μια συναρπαστική περιήγηση σε αυτά τα σπίτια, μια αρχιτεκτονική περιήγηση σε πολυώροφα «γκαλερί-σπίτια». Η συλλογή της Schreyer δημιουργήθηκε από την ευρημάθεια και το πάθος της για τον κονσεπτουαλισμό, καλύπτεται απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης και περιλαμβάνει αριστουργήματα καλλιτεχνών όπως οι Marcel Duchamp, Joseph Beuys, Man Ray, Louise Bourgeois, Andy Warhol, Frank Stella και Eva Hesse, καθώς και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών όπως Gedi Sibony, Rachel Harrison, Glenn Ligon, Christian Marclay και πολλών άλλων. Το Art House προσφέρει μια σπάνια και ενδόμυχη ματιά σε εκατοντάδες από αυτά τα έργα, σε χώρους σχεδιασμένους με τέτοιο τρόπο ώστε να συνταιριάζουν τόσο πνευματικά όσο και υλικά. Με πρωτότυπη φωτογραφία του καταξιωμένου φωτογράφου Matthew Millman, κείμενα της Alisa Carroll, αρχισυντάκτριας του κορυφαίου περιοδικού design του Σαν Φρανσίσκο, SFC&G, και πρόλογο του Neal Benezra, διευθυντή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA), το Art House αποτελεί έμπνευση για τους λάτρεις της τέχνης και του design. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Η Chara Schreyer είναι ένας από τους κορυφαίους συλλέκτες μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στον κόσμο. Το ArtNews την έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους 200 κορυφαίους συλλέκτες των τελευταίων 15 χρόνων. Η ιστορική της συλλογή περιλαμβάνει έργα τόσο από επώνυμους όσο και από ανερχόμενους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα. Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, η Schreyer συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο (SFMOMA), του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες (MOCA) και του Μουσείου Hammer, και είναι θεμλιωτής πολλών καλλιτεχνικών οργανισμών. Είναι κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Βαθιά αφοσιωμένη στην καλλιτεχνική εκπαίδευση, έχει ξεναγήσει προσωπικά πάνω από 200 ομάδες μέσω των συλλογών της στα πέντε σπίτια της. Ο Gary Hutton είναι ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, περιζήτητος για την έντεχνη και εννοιολογική του προσέγγιση. Τα έργα του περιλαμβάνουν κατοικίες για κορυφαίους συλλέκτες, CEOs, tastemakers, καθώς και τους εσωτερικούς χώρους του νέου Μουσείου Χειροτεχνίας και Σχεδιασμού του Σαν Φρανσίσκο. Η συλλογή επίπλων του, που γιορτάζει φέτος την 30η επέτειό της, εκτείθεται σε εκθεσιακούς χώρους στο Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και όχι μόνο. Σπούδασε καλές τέχνες στο UC Davis με τους καλλιτέχνες Manuel Neri και Wayne Thibaud και είναι κάτοχος πτυχίου σχεδίου από το California College of the Arts (CCA).

Χαρακτηριστικά: 224 σελίδες, 150 εικονογραφήσεις, αγγλική γλώσσα, πρώτη κυκλοφορία Νοέμβριος 2016, W25xL33xD3.5 cm, 3.1 kg, σκληρό εξώφυλλο με κάλλυμα, ISBN: 9781614285366

105
Εκτός αποθέματος

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close