Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE HAVANA BLUES

Assouline Havana Blues

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Facebook Twitter Pinterest Google + Email Add to favorites
Ερειπωμένες προσόψεις σε παστέλ χρώματα πλαισιώνουν τους δρόμους της, σταθμευμένα vintage αυτοκίνητα παραπέμπουν σε περασμένες εποχές, ζωντανή μουσική διαχέεται στον αέρα. Καλώς ήλθατε στην Αβάνα, πατρίδα μιας σαρωτικής ενέργειας. Τοποθετημένη κατά μήκος των Στενών της Florida, η πρωτεύουσα της Κούβας έχει περάσει από διαφορετικές ταυτότητες: ισπανική αποικιοκρατία, κυριαρχία της μαφίας στη δεκαετία του 1930, αίγλη της δεκαετία του 1950, Κουβανική επανάσταση και, πιο πρόσφατα, πολιτιστική αναγέννηση. Η τολμηρή και προκλητική προσέγγιση της Αβάνας στην τέχνη, την κουζίνα και την ψυχαγωγία, η ευρεία μίξη αφρικανικών, γαλλικών, ισπανικών και βορειοαμερικανικών επιρροών, καθώς και η ποικιλία των αρχιτεκτονικών της στυλ από τον δέκατο έκτο αιώνα έως τις μέρες μας, παρέχουν σε αυτή την επική πόλη μια θρυλική θέση στο ίδιο επίπεδο με τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Παρόλο που ορισμένα κτίρια είναι ερειπωμένα, η ομορφιά του μπαρόκ, του νεοκλασικού και του art deco, θριαμβεύει. Το εμβληματικό καμπαρέ Copa Room που φιλοξένησε την Ginger Rogers και τους Abbott and Costello, στέκεται ακόμα στη θέση του. Το Gran Teatro de la Habana, που χτίστηκε στις αρχές του εικοστού αιώνα, φιλοξενεί τώρα το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας. Η Habana Vieja υφίσταται μια τεράστια αποκατάσταση της παλιά της αίγλης. Η Αβάνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα work-in-progress, αλλά είναι περισσότερο μια απόδειξη της ατελείωτης αποφασιστικότητάς της να βελτιώθει και να προοδεύσει και μπορεί να είναι αυτή η γοητεία που προσελκύει τόσους πολλούς επισκέπτες. Καθίστε λοιπόν σε ένα αυθεντικό paladar (οικογενειακό εστιατόριο) και απολαύστε τη παλλόμενη εξέλιξη της Αβάνας. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Η Pamela Ruiz ήρθε στην Κούβα τη δεκαετία του 1990 και ερωτεύτηκε και τη χώρα και τον σύζυγό της κουβανό καλλιτέχνη Damian Aquiles. Πρώην location scout για φωτογραφήσεις, σύντομα άρχισε να στρέφει την προσοχή της στην τέχνη, συγκεκριμένα γεφυρώνοντας τον διεθνή κόσμο της τέχνης και την Κούβα.

Χαρακτηριστικά: 296 σελίδες Πάνω από 200 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2021 W25,4xL33xD3.81cm 2.72kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649800046

105
Ποσότητα:
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Facebook Twitter Pinterest Google + Email Add to favorites


close