Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE ZANZIBAR

Assouline Zanzibar

Στις ακτές της Ανατολικής Αφρικής, στον Ινδικό Ωκεανό, βρίσκεται το αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα εκατομμύρια χρόνια, όταν το νησί Pemba χωρίστηκε από την ηπειρωτική Αφρική. Στη συνέχεια, πριν από δέκα χιλιάδες χρόνια, το νησί Unguja ακολούθησε το παράδειγμά του. Έτσι, ξεκίνησε ο θρύλος της Ζανζιβάρης. Για αιώνες, η Ζανζιβάρη ήταν το λιμάνι και η πύλη εισόδου των εξερευνητών, συμπεριλαμβανομένων των Richard Burton και David Livingstone, για να διεισδύσουν στην άγνωστη αφρικανική ήπειρο. Ακόμη και σήμερα όμως και μετά από τόσα χρόνια, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την μοναδική άγρια φύση, να κάνουν καταδύσεις στις ακτές ενός ιδιωτικού νησιού και στις άπειρες λιμνοθάλασσες, να επισκεφτούν τα μαγκρόβια ή τα ενδημικά άγρια δάση, να χαθούν και να αφομοιωθούν στους ιστορικούς δαιδαλώδεις δρόμους του Stonetown. Αυτό το σύμπλεγμα νησιών βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Ομάν, την πορτογαλική και βρετανική κληρονομιά καθώς και τα τελετουργικά στη γλώσσα Σουαχίλι. Η φωτογράφος Aline Coquelle μοιράζεται το ενδόμυχο πορτρέτο μιας κοινότητας που σφύζει από ζωή. Με πρωτότυπες φωτογραφίες, διαφυλάσσεται και εξυμνείται ένας ιθαγενής πολιτισμός που εκλείπει. Αυτός ο τόμος της Assouline προσκαλεί τον αναγνώστη να γνωρίσει τον παράδεισο της Ζανζιβάρης.

Σχετικά με τον συγγραφέα:
Με πτυχίο στην ιστορία της τέχνης και την ανθρωπολογία, η νομάδα Παριζιάνα φωτογράφος Aline Coquelle ταξίδευε πάντα σε όλο τον κόσμο—έζησε και εργάστηκε στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική και επισκέπτεται τη Ζανζιβάρη για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Συνεισφέρει σε έγκριτες διεθνείς εκδόσεις και πραγματοποιεί καμπάνιες μάρκετινγκ για πολυτελείς μάρκες. Η Coquelle συχνά εργάζεται με ασημένια φιλμ για να διατηρήσει ζωντανή τη μαγεία της παλιάς φωτογραφίας, επειδή πιστεύει ότι «η σωτηρία της παράδοσης είναι η νέα επανάσταση» και οι εκτυπώσεις της σε ασημένια ζελατίνη αναζητούνται από συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Άλλα βιβλία της με την Assouline είναι το Palm Springs Style (2005), The Cartier Polo Games (2006), Polo: The Nomadic Tribe (2009), The Italian Dream: Wine, Heritage, Soul (2016) και Be Extraordinary, The Spirit of Bentley (2017). 

Η Mirella Ricciardi είναι διάσημη φωτογράφος και συγγραφέας. Η παιδική της ηλικία στην Κένυα έχει εμπνεύσει τη δουλειά της και έχει δημοσιεύσει αρκετούς τόμους φωτογραφιών, όπως το Vanishing Africa (1971), το African Saga (1981) και το Vanishing Amazon (1991).

Χαρακτηριστικά: 300 σελίδες Πάνω από 250 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020 25x33cm 3,0 kg Μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781614288923

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close