Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE POP ART STYLE - NEW ARRIVAL

Assouline Pop Art Style - New Arrival

Στη δεκαετία του 1950, ένας νεαρός άνδρας από το Πίτσμπουργκ ονόματι Andy Warhol κέρδιζε άνετα τα προς το ζην ως εμπορικός εικονογράφος στη Νέα Υόρκη. Αλλά οι φιλοδοξίες του ξεπέρασαν κατά πολύ αυτό. Σύντομα ζωγράφιζε μπουκάλια Coca-Cola και γέμιζε μια γκαλερί με πίνακες από κουτάκια σούπας του Campbell. Σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος που έκανε ένα Pop έργο, αλλά ο Warhol έγινε σύντομα διάσημος και συνώνυμος με αυτή τη νέα μορφή τέχνης που ενσάρκωνε οτιδήποτε νεανικό, ανατρεπτικό, λαμπερό και φρέσκο. Από το πρωτο-supermodel Twiggy που κουνάει τις ψεύτικες βλεφαρίδες και ένα φόρεμα Union Jack στο Swinging London ,μέχρι την καρέκλα Ball του Eero Aarnio, το στύλ Pop Art εισχώρησε τόσο βαθιά στη μόδα, τα έπιπλα και τον σχεδιασμό προϊόντων που είναι δύσκολο να διαχωρίσει κανείς το στύλ και την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1960 και του '70 από την τέχνη της εποχής. Χωρίς αμφιβολία, προς τρελή απόλαυση του Warhol, η Pop δεν εμπνεόνταν απλώς από την Pop κουλτούρα, αλλά έγινε η Pop κουλτούρα. Μετά από αυτό το πρώτο κύμα, το κίνημα δεν εξαφανίστηκε ποτέ. Κάθε επόμενη γενιά καλλιτεχνών και σχεδιαστών έχει αναζωογονήσει τη ζωτική δύναμη της Pop, δίνοντάς της παράλληλα νέα κατεύθυνση. Πράγματι, με το Instagram και το TikTok σε πανταχού παρόντα iPhone με χρώμα Pop, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για τους σημερινούς οπαδούς ό,τι ήταν η διαφήμιση και το Χόλιγουντ για τους καλλιτέχνες της Pop πριν από εξήντα χρόνια. Μετά την επιτυχημένη σειρά Travel, η Assouline παρουσιάζει τη σειρά Style, αναδεικνύοντας μερικά από τα πιο εμβληματικά κινήματα τέχνης και στυλ σχεδίασης, αποκαλύπτοντας την ιστορική τους επίδραση και τη συνεχιζόμενη επιρροή τους στον πολιτισμό μας σήμερα. Αυτός ο πολύχρωμος τόμος συγκεντρώνει δυναμικές εικόνες από διαφορετικές εποχές και μέσα για να εκφράσει την ενέργεια και την πληθωρικότητα εξήντα χρόνων Pop Art Style. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Η Julie Belcove είναι μια βραβευμένη συγγραφέας που καλύπτει τον κόσμο της τέχνης για είκοσι πέντε χρόνια. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί τακτικά στους The New Yorker, The New York Times, Wall Street Journal, Financial Times, Architectural Digest, Elle και Harper’s Bazaar, καθώς και σε καταλόγους καλλιτεχνών για τους Eric Fischl και Sue Williams, μεταξύ άλλων. Κατά τη διάρκεια μιας μακράς θητείας ως αναπληρώτρια συντάκτρια του περιοδικού W, συνέλαβε και επιμελήθηκε το ετήσιο Art Issue του. Ζει με τις δύο κόρες της στη Νέα Υόρκη, όπου αυτή τη στιγμή είναι σκηνοθέτης στο Robb Report.

Χαρακτηριστικά: 272 σελίδες Πάνω από 180 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2022 W.24.76xL.33.02xD.3.56cm 2,3 kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649800732

105
Εκτός αποθέματος

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close