Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE UZBEKISTAN: THE ROAD TO SAMARKAND

Assouline Uzbekistan: The Road to Samarkand

Στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας βρίσκεται μια γη όπου τα κολοσσιαία βουνά και οι σαρωτικές κοιλάδες αναπαύονται κάτω από μια κουβέρτα πλούσιας βλάστησης. Στολισμένο με χρυσά παλάτια και θαυμαστά μνημεία, το αρχιτεκτονικό τοπίο της περιοχής είναι τόσο πλούσιο σε λεπτομέρειες, που λέγεται πως οι κατασκευές καθρεφτίζουν τους ίδιους τους ουρανούς. Ένας από τους λίγους προορισμούς στη Γη όπου η φαντασία ευθυγραμμίζεται με την πραγματικότητα, το Ουζμπεκιστάν ανθίζει σε ένα απαράμιλλο σκηνικό με αξέχαστες παραδόσεις. Η επαρχία και οι πόλεις είναι σαν «ανοιχτά μουσεία», κάθε οικοδόμημα προσφέρει μια μοναδική και περίπλοκη αισθητική, το καθένα κληρονομιά των διαφορετικών πολιτιστικών επιρροών και των διαφορετικών περίοδων της ιστορίας. Η φύση και η αρχιτεκτονική έχουν μια μοναδική σχέση, φαινομενικά εμπνευσμένη η μια από την άλλη, σαν να προσπαθούσαν να ξεπεράσουν η μια την άλλη σε ομορφιά. Ανακαλύψτε τα όμορφα χρώματα, τις υφές και τις γεύσεις αυτής της απίστευτης κουλτούρας και ταξιδέψτε στις πόλεις του Δρόμου του Μεταξιού και τα εδάφη του Μεγάλου Αλεξάνδρου με την εκπληκτική πρωτότυπη φωτογραφία του Laziz Hamani. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Για περισσότερα από 40 χρόνια, η Yaffa Assouline έχει κατακτήσει τη βιομηχανία του luxury και των εκδόσεων ως δημοσιογράφος, σύμβουλος και creative art director. Ειδικεύεται στις καινοτόμες και προσαρμοσμένες εκδόσεις. Το Ουζμπεκιστάν δημιουργήθηκε από την επιθυμία της Yaffa να γνωρίσει στον κόσμο μια χώρα άγνωστη στους περισσότερους, μια εξωτική χώρα γεμάτη με απέραντη ομορφιά. Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Yaffa ξεκίνησε ένα ταξίδι όπου αιχμαλώτισε την ουσία της χώρας, από την ανατολή προς τη δύση, τον βορρά προς τον νότο, γεμάτη με αξέχαστες συναντήσεις στην πορεία. Ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα—δεδομένου ενός τόπου με τόσο πλούσιο πολιτισμό, μεγάλη ποικιλία ιστορίας και όλη αυτή την ομορφιά— να προσφέρουμε να δώσουμε μια γεύση από αυτής της χώρας. 

Ο φωτογράφος Laziz Hamani, είναι μακροχρόνιος φίλος της Yaffa Assouline. Με το ταλέντο του και το βλέμμα του για οικείες λεπτομέρειες, ήταν το μόνο άτομο που ταίριαζε να είναι ο συνεργάτης της Yaffa - ένας οπτικός γραφέας σε αυτή την περιπέτεια. Βερβερικής καταγωγής, γεννήθηκε και ζει στο Παρίσι. Είναι παθιασμένος με τη δημιουργία όμορφων εικόνων, με τη ζωή του να ορίζεται από μια συνεχή αναζήτηση αισθητικής και νοήματος. Έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά luxury brand, όπως Dior, Cartier, Jaeger-LeCoultre και με τον σχεδιαστή Axel Vervoordt. Με την Assouline Publishing έχει συνεργαστεί σε περισσότερους από είκοσι τίτλους. Από τις καλύτερες λεπτομέρειες του υψηλού κοσμήματος μέχρι την καθαρότητα του μινιμαλιστικού σχεδιασμού, ο Hamani στοχεύει να φέρει τον θεατή σε διάλογο με την εικόνα, να προκαλέσει δύναμη και ομορφιά μέσα από τη μοναδική του απλότητα.

Χαρακτηριστικά: 336 σελίδες Πάνω από 220 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 W.24,8xL.33xD.3.7cm 2,7 kg Μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781614288916

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close