Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE MEXICO CITY

Assouline Mexico City

Με ιστορία που χρονολογείται από τον δέκατο τέταρτο αιώνα, η Πόλη του Μεξικού συνδυάζει τις προ-ισπανικές ρίζες των ιθαγενών με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις ισπανο-μπαρόκ επιρροές. Αυτή η μοναδική ένωση, φτιαγμένη από τοπικά υλικά όπως η καντέρα και το τεζοντλέ, εμπνέει καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες. Εμβληματικές κατασκευές όπως το Μουσείο Anahuacalli του Diego Rivera και το Cave House του Juan O'Gorman ενσαρκώνουν περήφανα την πλούσια ιστορία της πόλης. Σήμερα, η Πόλη του Μεξικού λειτουργεί ως ένα ζωντανό σκηνικό για διάσημους κινηματογραφιστές όπως ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, ο Αλφόνσο Κουαρόν και ο Μισέλ Φράνκο. Ανακαλύψτε μια πόλη με θαύματα, όπου η ιστορία και η δημιουργικότητα ζωντανεύουν. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 

Γεννημένος στην Πόλη του Μεξικού, ο Aleph Molinari είναι μοντέρ, συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής και φωτογράφος. Είναι ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Purple, καθώς και συνεργάτης του Materia Press, του Art Observed και άλλων εκδόσεων. Το έργο του επικεντρώνεται στην υλοποίηση του πολιτισμού μέσω εκδόσεων, εκθέσεων και εκστρατειών. Μεταξύ των έργων του, συνεπιμελήθηκε το Purple Festival στο Palais Galliera στο Παρίσι, δημιούργησε ένα βοτανικό γλυπτό για το Soundwalk Collective και την έκθεση Evidence της Patti Smith στο Centre Pompidou και εργάστηκε στον προγραμματισμό για το έργο της Soundwalk Collective The Third Eye at Karl Lagerfeld's. Βιβλιοθήκη 7L. Ζει στο Παρίσι.

Η Anfisa Vrubel είναι συντάκτρια, συγγραφέας και ερευνήτρια της οποίας το έργο επικεντρώνεται στη διασταύρωση της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής. Η Vrubel είναι αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Art Observed και Purple, όπου συνεισφέρει πρωτότυπα άρθρα και συνεντεύξεις με καλλιτέχνες και κορυφαίους στοχαστές στους τομείς της πολιτικής, της οικολογίας, της τέχνης και του πολιτισμού. Αφού σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Χάρβαρντ, ακολούθησε μια εκδοτική καριέρα, δουλεύοντας για εκδόσεις όπως το The Brooklyn Rail και το The River Rail, το οποίο είναι αφιερωμένο στην περιβαλλοντική τέχνη και κριτική. Η Vrubel μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και ζει μεταξύ εκεί και της Πόλης του Μεξικού.

Χαρακτηριστικά: 312 σελίδες 200 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2023 W.25xL.33xD.5.8cm 2.5kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649802514

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close