Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE CARTIER: THE IMPOSSIBLE COLLECTION

Assouline Cartier: The Impossible Collection

Ένα από τα κορυφαία κοσμηματοπωλεία πολυτελείας στον κόσμο από τον δέκατο ένατο αιώνα, το Cartier παραπέμπει σε έναν κόσμο τέχνης και ομορφιάς, μια κληρονομιά απαράμιλλου κύρους. Μέχρι το 1909, ο Cartier ήταν ο πρώτος διεθνής κοσμηματοπώλης της εποχής του, με μπουτίκ στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, και εξουσιοδοτημένος επίσημος προμηθευτής σε πολλές βασιλικές αυλές. Ο Cartier δημιούργησε ένα μοναδικό δίκτυο βασισμένο στην εξαιρετική γνώση της αγοράς των πολύτιμων λίθων και ανέπτυξε ένα επαναστατικό στυλ που έχει αποδειχθεί διαχρονικό, ένα ραφινάτο λεξιλόγιο που καταγράφει την εφήμερη φύση κάθε εποχής, από την ισορροπημένη εγκράτεια έως την ενθουσιώδη χλιδή. Με το συνδυασμό της τεχνικής ικανότητας και της καλλιτεχνικής ευαισθησίας, της παγκόσμιας προοπτικής και της απαιτητικής τελειότητας, ο Cartier έχει εξασφαλίσει τη συνεχή πίστη των πελατών του και τη διαρκή φήμη του. Η κοσμοπολίτικη πελατεία του Cartier, που αποτελείται από δυναμικές γυναίκες με χαρακτήρα, εκλεπτυσμένους ωραιολάτρεις και διανοούμενους, από τον Jean Cocteau έως τον Alberto Santos-Dumont, από τον Maharaja του Nawanagar έως τη Δούκισσα του Windsor, από την Gloria Swanson έως την Elizabeth Taylor, υπηρέτησε ως καταλύτης ανανέωσης και στιλιστικών επιρροών. Η νεοκλασική λεπτότητα του στυλ Garland, τα στυλιζαρισμένα γεωμετρικά στοιχεία του Art Deco, οι εμβληματικές δημιουργίες της θρυλικής δημιουργικής διευθύντριας Jeanne Toussaint, οι εξελίξεις των μοτίβων Panther και Tutti Frutti: Κάθε νέα συλλογή Cartier βασίζεται σε ευρεία αισθητική έμπνευση, αναζητώντας ομορφιά σε πρωτότυπες και απροσδόκητες μορφές. Αυτός ο χειροποίητος τόμος της Ultimate Collection περιλαμβάνει συναρπαστικά κείμενα που αποκαλύπτουν τις ιστορίες πίσω από τη δημιουργία των εκατό πιο εντυπωσικών και καινοτόμων αντικειμένων και κοσμημάτων του Cartier.

Περιλαμβάνει δωρεάν λευκά γάντια και ενυπόγραφη τσάντα όπως σε κάθε αγορά της Ultimate Collection της Assouline.

Σχετικά με τον συγγραφέα:
Ο Hervé Dewintre είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος που ειδικεύεται στον τομέα της πολυτέλειας. Υπηρέτησε για δέκα χρόνια ως αρχισυντάκτης ρολογιών και κοσμημάτων στη γαλλική έκδοση του περιοδικού μόδας L'Officiel πριν εργαστεί ως ανεξάρτητος συνεργάτης σε κορυφαίες εθνικές εκδόσεις όπως η Le Point, για την οποία γράφει μια εβδομαδιαία στήλη, Le Figaro και F, l'art de vivre. Από την αρχή της καριέρας του, ήταν επίσης τακτικός σύμβουλος σε μεγάλους οίκους κοσμημάτων στην Place Vendôme.

Χαρακτηριστικά: 224 σελίδες 195 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023 W40.5xL48xD7.6cm 7.7kg Μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο σε πολυτελή μεταξωτή θήκη. Το εσωτερικό της θήκης είναι σε δέρμα σουέτ ISBN: 9781649802262

1200
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 400 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 400 ευρώ



close