Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE BULGARI: BEYOND TIME

Assouline Bulgari: Beyond Time

Στο βιβλίο Bulgari: Beyond Time ανακαλύψτε την σχέση της Bulgari με την ωρολογία. Η ευρύτατη προοπτική του βιβλίου γιορτάζει περισσότερο από έναν αιώνα ρωμαϊκής έμπνευσης savoir faire, καταγράφοντας τα επιτεύγματα της ελβετο-ιταλικής ωρολογοποιίας μέσα από εκατοντάδες πρωτότυπες, σαγηνευτικές εικόνες και συναρπαστικές συνομιλίες με τους ανώτερους σπεσιαλίστες της εταιρείας. Σε μια πραγματικά ολιστική εξερεύνηση της τέχνης της χρονομέτρησης, αυτός ο τίτλος εξερευνά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Bulgari, ενισχύοντας πολλές φωνές για να τονίσει το βαθύτερο κίνητρο πίσω από τις διαφορετικές συλλογές ρολογιών του οίκου, συγκεκριμένα τα High-Jewelry, Serpenti, Bvlgari Bvlgari, Octo και Grandes Complications, αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgari Jean-Christophe Babin περιγράφει ως «δίνοντας μορφή στο συναίσθημα, ειδικά όταν αυτό το συναίσθημα αντιμετωπίζει τον χρόνο». Ο Antoine Pin, ο διευθύνων σύμβουλος των ρολογιών Bulgari, εξηγεί αυτήν την πεποίθηση, λέγοντας ότι «τα προϊόντα δεν είναι ποτέ απλά προϊόντα, το καθένα συνδέεται με συναισθήματα και νοήματα από εκείνους που τα δημιουργούν μέχρι εκείνους που τα βιώνουν». Η εμπειρία ενός ρολογιού Bulgari είναι κάτι περισσότερο από τον προσδιορισμό των ωρών, των λεπτών και των δευτερολέπτων της ημέρας. Είναι επίσης μια ανακάλυψη ενός μικρόκοσμου κίνησης που, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του βιβλίου, ξεπερνά το χρόνο. Η αφήγηση συνδέεται έξοχα -τόσο ιστορικά όσο και συναισθηματικά- στα διορατικά δοκίμια της εμβληματικής ομάδας των πιο διάσημων ατόμων του πλανήτη, των οποίων τα προσωπικά επιτεύγματα συνδυάζονται με την ψυχή κάθε συλλογής ρολογιών : Ο διάσημος δημοπρατητής κοσμημάτων της Christie's Rahul Kadakia συζητά για πολύτιμους λίθους. Η σούπερ σταρ performance-art Marina Abramović μιλάει για τα φίδια. Ο Ιταλός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Alessandro Gassmann σκέφτεται τη Ρώμη. Ο εννέα φορές χρυσός Ολυμπιονίκης αθλητής στίβου Carl Lewis εξηγεί την τέχνη της κατάρριψης ρεκόρ και ο βραβευμένος μαέστρος Lorenzo Viotti χαρτογραδφεί το νοερό soundtrack σε περίπλοκες μουσικές στιγμές. Η αφήγηση ολοκληρώνεται με μια διεγερτική συνομιλία με τους βιομηχανικούς σχεδιαστές Fabrizio Buonamassa Stigliani, Antoine Pin και Babin που συντονίζεται από τον διάσημο μελλοντολόγο Adam Steel. Μια πρόσκληση για να οραματιστούμε πώς θα είναι τα ρολόγια για τις μελλοντικές γενιές. Ένα μέλλον που περιγράφεται από την Bulgari ως σφυρηλάτηση νέων συναισθηματικών συνδέσεων μεταξύ αιώνων ανθρώπινης προσπάθειας και παράδοσης ωρολογοποιίας με τις δυνατότητες του αύριο, είτε εδώ, είτε πέρα από την ίδια τη Γη. 

Σχετικά με τον συγγραφέα: 

Ο John Goldberger, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Auro Montanari, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες της συλλογής vintage ρολογιών στον κόσμο. Έχει συγγράψει, παράγει και δημιούργησε πολλά εξαιρετικά βιβλία για ρολόγια, όπως τα 100 Superlative Rolex Watches, Patek Philippe Steel Watches, Longines Watches, Omega Watches και Time to Race: Watches and Speed—Stories of Men and Machines. Ο Goldberger υπηρετεί επίσης στο Πολιτιστικό Συμβούλιο του Fondation Haute Horlogerie και στο συμβούλιο για τον οίκο δημοπρασιών Phillips. 

Από το 1989, η Fabienne Reybaud είναι μια αξιότιμη συντάκτρια που ειδικεύεται στον τομέα της πολυτέλειας. Ήταν επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων και ρολογιών της γαλλικής καθημερινής εφημερίδας Le Figaro για είκοσι πέντε χρόνια και τώρα είναι ανεξάρτητη δημοσιογράφος, αρθρογραφώντας για κορυφαία εθνικά έντυπα όπως το Paris Match και το Numéro. Η Reybaud είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, μεταξύ των οποίων Watches: The Ultimate Guide (Assouline, 2006, 2010), Chanel: Jewelry and Watches (Assouline, 2020) Jewelry Guide: The Ultimate Compendium (Assouline, 2022), Tambour (TambourT Louis Vuesitu) & Hudson, 2022) και Rolex: The Impossible Collection (Assouline, 2018, 2023). 

Ο Robin Swithinbank είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος, συντάκτης, ραδιοτηλεοπτικός φορέας και σύμβουλος που εργάζεται στον τομέα της πολυτέλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στα εκλεκτά ρολόγια. Ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία το 2003 και συνέχισε να ιδρύει και να επιμελείται τον αριστοκρατικό τίτλο του ανδρικού τρόπου ζωής The Jackal. Είναι τακτικός συνεργάτης των New York Times, Financial Times, GQ, Esquire, Vanity Fair και Robb Report, και υπηρετεί ως συντάκτης ρολογιών του Harrods. Σήμερα, είναι μια από τις κορυφαίες διεθνείς φωνές που καλύπτουν τη βιομηχανία πολυτελείας, εμφανιζόμενος σε πάνελ και podcast και δραστηριοποιείται στη διασταύρωση επιχειρήσεων, πολιτισμού και τρόπου ζωής. Το 2022, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Grand Prix d'Horlogerie de Genève. Ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του. 

Ο Adam Steel είναι συντάκτης στρατηγικής προοπτικής στο Future Laboratory, μια από τις πιο γνωστές μελλοντικές εταιρείες συμβούλων στον κόσμο. Την τελευταία δεκαετία, ο Steel προβλέπει τάσεις για κορυφαίους οργανισμούς παγκοσμίως, με τις αναφορές του να ενημερώνουν τις παγκόσμιες εκστρατείες μέσων ενημέρωσης, τις κύριες παρουσιάσεις και τις εσωτερικές στρατηγικές των εμπορικών σημάτων. Αφηγήσεις χειροτεχνίας από χάλυβα που συνδέουν τις πραγματικότητες του σήμερα με τις δυνατότητες του αύριο. Η δουλειά του έχει καλυφθεί σε εκδόσεις όπως The Guardian, The Telegraph, The New Yorker, The Times και Harper’s Bazaar.

Χαρακτηριστικά: 280 σελίδες 150 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 L8.6xW30.5xD5.1cm 5kg Μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο σε μεταξωτή θήκη ISBN: 9781649802316

250
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 83 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 83 ευρώ



close