Αρχική > Designers

Mauro Lipparini

Επιστροφή

Mauro Lipparini
Ο Mauro LippariniI κέρδισε το πτυχίο Αρχιτεκτονικής το 1980 από το Universita degli Studi της Φλωρεντίας, όπου εργάστηκε ως καθηγητής. 

Κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό Young & Designer Μιλάνο (1987) και το Διεθνές Βραβείο Du Pont στην Κολωνία (Γερμανία, 1988 και 1989). Η έντονη δραστηριότητα του στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού καλύπτει έπιπλα γραφείου και σπιτιού άλλα και προϊόντα που δημιουργήθηκαν για πολλές εταιρείες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. 

Στην αρχιτεκτονική και στον εσωτερικό σχεδιασμό ο Lipparini έχει επικεντρωθεί κυρίως στις ιδιωτικές και δημόσιες κατοικίες, σε εκθεσιακούς χώρους, καταστήματα λιανικής πώλησης και των εγκαταστάσεις έκθεσεων. Το στυλ του βασίζεται στις βασικές μορφές και τις σαφείς και αποφασιστικές γραμμές που είναι χαρακτηριστικές του φυσικού μινιμαλισμού. Οι δημιουργίες του είναι διαποτισμένες με ένα χαρούμενο πνεύμα και με μια αίσθηση απόλαυσης και δημιουργικότητας. 

Χάρη στην ελεύθερη χρήση του χρώματος, οργανικά σχήματα ύφανση και πρωτότυπες εικαστικές ιδέες, ο Lipparini ενισχύει την παλέτα του μινιμαλισμού, μεταφέροντας τον αυθορμητισμό και τη δύναμη αυτής της αισθητικής προς μια νέα εποχή ωριμότητας.


Επιστροφή


close