Αρχική > Designers

Karim Rashid

Επιστροφή

Karim Rashid
Ο Karim Rashid γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1960, μισός 'Aγγλος και μισός Αιγύπτιος, μεγάλωσε κυρίως στον Καναδά όπου και ελαβε το πτυχίο Βιομηχανικού Σχεδιασμού το 1982 από το Πανεπιστήμιο Carleton. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές σχεδιασμού στη Νάπολη της Ιταλίας, με τον Ettore Sottsass και άλλους ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στο Μιλάνο για ένα έτος στο στούντιο Rodolfo Bonetto.

Με την επιστροφή του στον Καναδά, εργάστηκε για επτά χρόνια με τους βιομηχανικούς σχεδιαστές KAN. Ενώ ήταν στην KAN σχεδίασε τη συλλογή Babel Fashion Collection και North απο το 1985 εώς το 91. 'Aνοιξε τη δική του πρακτική του στη Νέα Υόρκη το 1993. 

Έχει εργαστεί για πολλούς πελάτες παγκοσμίως, όπως Prada, Giorgio Armani, Foscarini, Guzzini, Zanotta, Estee Lauder, Issey Miyake και κατά τη διάρκεια των ετών κέρδισε πολλά βραβεία όπως το The Good Design (2003) για την Kurve Chair για την Neinkamper και το I.D. Magazine’s Annual Design Review (2002). 

Έχει πάνω από 70 αντικείμενα σε μόνιμες συλλογές και το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλά μουσεία τέχνης στις ΗΠΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, Σικάγο Athenaeum, Σικάγ, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Μαϊάμι), στο Europa (Βρετανικό Μουσείο Design, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Μουσείο Groningen , Γκρόνινγκεν, Ολλανδία) και στον υπόλοιπο κόσμο (ΤόκιοGas, Τόκιο, Ιαπωνία). 

Έχει δουλέψει ώς αναπληρωτής Καθηγητής Βιομηχανικού Σχεδίου για 10 χρόνια στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στη Φιλαδέλφεια, στο Pratt Institute, Rhode Island School of Design, και το Οντάριο College of Art. Ο Karim έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία, «Θέλω να αλλάξω τον Κόσμο» για την Rizzoli Universe, 2001, και το International Design Yearbook 18, για την Laurence King Publishing της Αγγλίας. Επί του παρόντος, ο Karim εργάζεται στο δεύτερο βιβλίο του για την Rizzoli Universe, με τίτλο Evolution.


Επιστροφή