Αρχική > Designers

Alfredo Chiaramonte e Marco Marin

Επιστροφή

Alfredo Chiaramonte e Marco Marin
Το πάθος για τα αντικείμενα που προορίζονται ως βιομηχανικά προϊόντα είναι το συστατικό πυ ένωσε επαγγελματικά τους Αλφρέντο Chiaramonte και Μάρκο Μαρίν, συνεργάτες του ομώνυμου designstudio. Οι διάφορες δραστηριότητες τους εν μέσω των ετών (εσωτερικού χώρου, γραφικών, βιομηχανικού σχεδιασμού και σχεδιασμού φωτισμού) τους προσέφερε μια μικτή γνώσημε ιδέες που αναπτύσσονται σε πολλούς τομείς. Η μακροχρόνια εργασιακή εμπειρία με τα εργοστάσια γυαλιού του Μουράνο επιτρέπει την ανάμειξη δύο φαινομενικά διαφορετικών βιομηχανίών, με τη δημιουργία μιας σειράς από φυσητό γυαλί για την Emugroup που εξειδικευεται σε έπιπλα εξωτερικού χώρου. 

Ο Alfredo Chiaramonte γεννήθηκε στην Μπολόνια το 1961 και σπούδασε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Ο Μάρκο Μαρίν γεννήθηκε στη Βενετία το 1964 και αποφοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών με εξειδίκεση στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Δούλεψαν μαζί με γνωστές εταιρείες όπως η Miniforms, η Emu Group, Bonaldo, Vistosi, Nasonmoretti, Andromeda International, Hoffman Italia, Renault Italia, Moulinex, Artificia, Gemina Publishing Group. 

Έχουν διδάξει στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Βενετίας. Έχουν λάβει πολλές αναγνωρίσεις και μερικά από τα έργα τους έχουν εκτεθεί στις μόνιμες συλλογές διεθνών Μουσείων, όπως το Μουσείο Correr της Βενετίας, Beaubourg στο Παρίσι, Moma στο Σαν Φρανσίσκο και της Μπιενάλε της Βενετίας, όταν συνεργάστηκαν με την Yoko Ono.


Επιστροφή

What about design?