Αρχική > Designers

Afroditi Krassa

Επιστροφή

Afroditi Krassa
Γεννήθηκε στο Λονδίνο (Οκτ 1974), και μεγάλωσε στην περιοχή του Ολύμπου στην Ελλάδα. Στην ηλικία των 17, μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει την καριέρα της στο σχεδιασμό. Σπούδασε σε κορυφαία ιδρύματα σχεδιασμού, όπως το Central St Martins College of Art, και αργότερα στο Royal College of Art στο υπό τον αρχιτέκτονα Ron Arad. Εργάστηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων στον κόσμο, για τον σχεδιασμό προϊόντων και εταιρικής ταυτότητας για διεθνείς μάρκες, όπως η Nokia, η Jaguar και Casio. 

Ήταν η πρώτη γυναίκα σχεδιαστής που δούλεψε με το υπερ-δίδυμο Seymourpowell και εργάστηκε για τον επανασχεδιασμό του humble brassiere, το οποίο μεταδόθηκε από το Channel 4. Το 2002, Αφροδίτη αποφάσισε να προχωρήσει μόνη της και ίδρυσε την Afroditikrassa Ltd. Βραβευμένη, δυναμική και παθιασμένη, το έργο της αναγνωρίστικε αμέσως απο κορυφαίες μάρκες επίπλων όπως η Cassina. Το 2004, συνάντησε τον Julian Metcalfe, έναν από τους πιο καινοτόμους επιχειρηματίες του Λονδίνου, ο οποίος την προσκάλεσε να σχεδιάσει την καινούρια του εταιρεία. Δύο μήνες μετά, επέστρεψε με τα σχέδια για το itsu. Ένα πρωτοποριακό κατάστημα με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα το οποίο εξελίχθηκε σε μια άκρως επιτυχημένη αλυσίδα από 25 καταστήματα σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, σε λιγότερο από 5 χρόνια. Διορίστηκε Διευθυντής Δημιουργικού το 2005. Προσφορές για το branding και το σχεδιασμό από κορυφαία εστιατόρια, γραφεία και καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο, ακολούθησαν αμέσως μετά, καθώς και συνεργασίες με διάσημους οίκους και παραγωγούς όπως η Ligne Roset, E & Y και Bonaldo, συσκευασίες για τα Pret a Manger και WMF και προϊόντα για την British American Tobacco και η Phillip Morris. 

Συνεχώς ανήσυχη, Αφροδίτη αυτή τη στιγμή εργάζεται για την κατασκευή επίπλων εξωτερικού χώρου που παράγουν ενέργεια. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς EDIDA νεαρών ταλέντων, το Edward Μάρσαλ trust award, το Guardian Best in Lighting για το 2007 και το Βραβείο Σχεδιασμού του Elle Deco.


Επιστροφή


close