Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE DUBAI WONDER

Assouline Dubai Wonder

Διεθνές λιμάνι και όαση της ερήμου, το Ντουμπάι είναι μια από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Μέσης Ανατολής. Με ένα δειλό ξεκίνημα στη βιομηχανία των μαργαριταριών, της αλιείας και του εμπορίου, το Ντουμπάι έκτοτε έχει επισκιάσει την ιστορική του προέλευση. Το πιο πυκνοκατοικημένο από τα επτά εμιράτα που ενώθηκαν από τον ιδρυτή Σεϊχη Zayed bin Sultan Al Nahyan το 1971, το Ντουμπάι είναι ένας αρχιτεκτονικός θησαυρός που ελκύει τα καλύτερα, τα μεγαλύτερα και τα πιο λαμπρά αστέρια της αρχιτεκτονικής όπως οι Zaha Hadid, Foster+Partners και Santiago Calatrava. Στο Ντουμπάι βρίσκεται ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, ο Burj Khalifa, το γιγαντιαίο Dubai Mall, το ξενοδοχείο επτά αστέρων Burj Al Arab και το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι η τελευταία απόλυτη υπερβολή. Το Dubai Wonder ξεναγεί τους αναγνώστες σε αυτήν την ιστορική πόλη και την πολιτιστική της ποικιλομορφία, τις ξεχωριστές γειτονιές της, συμπεριλαμβανομένης της Deira, όπου βρίσκεται ο Khor Dubai, ένας κολπίσκος στον οποίο βασιζόταν η οικονομία του Ντουμπάι για αρκετές δεκαετίες, καθώς εκεί γίνονταν οι καταδύσεις για μαργαριτάρια και το ψάρεμα. Al Quoz, η πολιτιστική καρδιά της πόλης, το Διεθνές Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι και η Τζουμέιρα, μια οικιστική συνοικία που διαθέτει τα πιο αξιοσημείωτα θέρετρα του εμιράτου κατά μήκος της ακτής του. Άλλες στάσεις της περιοδείας περιλαμβάνουν την ανερχόμενη καλλιτεχνική σκηνή του Ντουμπάι, την έκθεση Art Dubai και τη λεωφόρο Alserkal, με αποθήκες που περιέχουν γκαλερί τέχνης. Το Dubai Wonder μεταφέρει επίσης τους αναγνώστες στην πολυαναμενόμενη Expo 2020 Dubai, που ανοίγει τον Οκτώβριο του 2021 και έχει ήδη προκηρυχθεί ως η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση στην ιστορία. Ένας κόμβος καινοτομίας και πρωτιών, το Ντουμπάι αντιπροσωπεύει ένα όραμα για το μέλλον, όπου όλα είναι δυνατά, όπως αποδεικνύει κάθε σελίδα αυτής της εκπληκτικής προσθήκης στην Ταξιδιωτική Σειρά της Assouline. 

Σχετικά με τη συγγραφέα:
Η Myrna Ayad είναι σύμβουλος τεχνών και πολιτιστού, και συντάκτρια, με εξειδίκευση στην εικαστική τέχνη και τον πολιτισμό του αραβικού κόσμου, του Ιράν και της Τουρκίας. Ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία συμβούλων της το 2018 μετά από τη διεύθυνση της Art Dubai, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και της Νότιας Ασίας στην κορυφαία διεθνή έκθεση τέχνης. Η Ayad έχει γράψει μεταξύ άλλων για τους New York Times, CNN Online, The Art Newspaper, Artforum, Artsy, Artnet, Wallpaper* και The National, συνέβαλε σε μονογραφίες καλλιτεχνών και καταλόγους εκθέσεων. Από το 2007 έως το 2015, υπηρέτησε ως συντάκτρια του Canvas, του κορυφαίου περιοδικού εικαστικών τεχνών της Μέσης Ανατολής, όπου επέβλεψε την παραγωγή των θυγατρικών εφημερίδων, καταλόγων και βιβλίων τέχνης. Έχει υπηρετήσει και ως πανελίστας και συντονίστρια και συμμετέχει στις επιτροπές πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ζει στο Ντουμπάι, με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά.

Χαρακτηριστικά: 296 σελίδες, πάνω από 200 εικονογραφήσεις, αγγλική γλώσσα, πρώτη κυκλοφορία Σεπτέμβριος 2021, W25.4xL33xD3.5 cm, 2.8 kg, μεταξωτό σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 9781649800237

105
Ποσότητα:

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε και με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close