Είδη Δώρων > Βιβλία

ASSOULINE ART DECO STYLE - NEW ARRIVAL

Assouline Art Deco Style - New Arrival

Στο ξεκίνημα του εικοστού αιώνα, ο κόσμος αποζητούσε ένα νέο στυλ σχεδιασμού που θα ενσάρκωνε τη σύγχρονη κουλτούρα. Οι προσπάθειες για τη δημιουργία μιας σχεδιαστικής γλώσσας προσαρμοσμένης στις ανάγκες και τα γούστα του τότε σύγχρονου κόσμου, άρχισαν να αποκτούν μορφή τις πρώτες δεκαετίες του νέου αιώνα και οριστικοποιήθηκαν στο Παρίσι στην Έκθεση International des Arts Décoratifs et Industriels Modernes του 1925. Η περίοδος του Art Deco περιλάμβανε πολλές διακοσμητικές επιρροές, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης ιστορικών στυλ, της εισαγωγής εξωτικών στοιχείων και της προσαρμογής πρωτοποριακών ρευμάτων τέχνης, όπως η αφαιρετική γεωμετρία του κυβισμού. Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο στυλ ή ένα ενοποιημένο κίνημα, το Art Deco είναι ένα σχεδιαστικό ιδίωμα που αντανακλά μια διακοσμητική προσέγγιση στο σχεδιασμό ελκυστικών καταναλωτικών αγαθών την περίοδο του Μεσοπολέμου. Περιλαμβάνοντας κάθε κλάδο των εφαρμοσμένων τεχνών, το Art Deco εκδηλώθηκε ως ένα βαθμό σε όλο τον κόσμο, ίσως πρόκειται για το πρώτο σχεδιαστικό ιδίωμα που το έκανε ποτέ. Η θεμελιώδης έλξη του Art Deco έγκειται στις διακοσμητικές του ιδιότητες, τις οποίες οι καταναλωτές θεωρούσαν ελκυστικές και λαμπερές. Από ουρανοξύστες, ατμομηχανές, αυτοκίνητα και υπερωκεάνια μέχρι τη μόδα, τη διαφήμιση, τα καθημερινά έπιπλα και τις οικιακές συσκευές, το στυλ Art Deco αιχμαλώτισε τη φαντασία σχεδιαστών και καταναλωτών. Εξελίχθηκε μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, αποκτώντας μοναδικές στυλιστικές εκφράσεις σε διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο, το Art Deco συμβόλιζε το νεωτερισμό, την επιτήδευση, τη γοητεία και την αισιοδοξία της τεχνολογικής προόδου. Ο ενθουσιασμός για το Art Deco τελείωσε με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά το ενδιαφέρον επανεμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960 και η γοητεία του παραμένει έντονη μέχρι σήμερα. Με μια εισαγωγή από τον ειδικό Jared Goss και γεμάτο με μαγευτικές εικόνες, το Art Deco Style εκφράζει την σαγηνευτική πολυπλευρικότητα αυτού του παγκόσμιου σχεδιαστικού φαινομένου και την διαχρονική γοητεία του. Μετά την επιτυχημένη σειρά Travel, η Assouline παρουσιάζει τη σειρά Style, αναδεικνύοντας μερικά από τα πιο εμβληματικά καλλιτεχνικά κινήματα και στυλ σχεδίασης, αποκαλύπτοντας τον αντίκτυπό τους και τη συνεχιζόμενη επιρροή τους στον σημερινό πολιτισμό. 
Σχετικά με τον συγγραφέα: 
Ο Jared Goss είναι ανεξάρτητος μελετητής και τέως συνεργάτης επιμελητής στο τμήμα Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το οποίο δημοσίευσε το βιβλίο του French Art Deco το 2014. Για την Assouline έγραψε στο παρελθόν την Εισαγωγή στον Jean-Michel Frank, 2018.

Χαρακτηριστικά: 300 σελίδες 200 εικονογραφήσεις Αγγλική γλώσσα Κυκλοφόρησε Οκτώβριο 2021 W24.76xL33.02xD3.56cm 2.313kg Λινό σκληρό εξώφυλλο ISBN: 9781649800220

105
Εκτός αποθέματος

Πληρώστε με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ

Πληρώστε με KLARNA
σε 3 άτοκες δόσεις των 35 ευρώ



close